لطفاً این قانون را اصلاح کنید

     وقتی کسی یک واحد مسکونی در یک ساختمان با امکانات متفاوت مثلاً سالن اجتماعات یا وسایل بازی برای کودکان یا نیمکت اطراف باغچه و آلاچیق داخل حیاط یا روی پشت بام را می‌خرد و برای این امکانات پول بیشتری پرداخت می‌کند، پس حق دارد از این امکانات استفاده کند.

     سایر افرادی هم که در چنین ساختمانی واحد مسکونی می‌خرند، حتماً می‌دانند که این امکانات را برای دکور نساخته‌اند و قرار است خریداران (همسایه‌ها) از آنها استفاده کنند.

     بنابراین اگر شخصاُ مایل به استفاده از این نوع امکانات نیستند و یا با وجود این امکانات و استفاده دیگران از این امکانات موافق نیستند، قاعدتاً باید جای دیگری را برای خرید واحد مسکونی موردنیاز خود انتخاب کنند، چون در غیراین‌صورت حق دیگران را ضایع کرده‌اند.

     البته طبیعی است که استفاده از این امکانات که نوعی حق‌الناس است، باید کاملاً ضابطه‌مند، منطقی و مشروع باشد. به عنوان مثال استفاده از وسایل بازی برای بچه‌ها نباید باعث سلب آسایش همسایه‌ها یا کثیفی محوطه شود.

     با این حال ظاهراً قانون استفاده از این امکانات که همه خریداران بابت آن هزینه اضافی پرداخت کرده‌اند را مشروط به موافقت همه یا اکثریت ساکنین نموده است، در حالی که منطقاُ خریدارانی که موافق استفاده از این‌گونه امکانات نیستند، نمی‌بایست در چنین ساختمان‌هایی (مجتمع) واحد مسکونی ابتیاع نمایند.

     نکته دیگر ضرورت وجود سرویس بهداشتی در حیاط یا پارکینگ آپارتمان‌ها و یا خانه‌های شخصی است که ظاهراً در این رابطه هم شهرداری‌ها سخت‌گیری بی‌مورد می‌کنند.

برخی از کارکردهای دستشویی در حیاط یا پارکینگ ساختمان‌ها عبارتند از؛

۱، اکثر ساختمان‌هایی که فاقد سرویس بهداشتی در حیاط بوده‌اند، با توجه با ضرورت‌های پیش‌آمده بعداً مبادرت به ساخت آن نموده‌اند.

۲، در هنگام بروز بحران‌های احتمالی مثل؛ جنگ و امثال آن وجود دستشویی و همچنین پناهگاه در محوطه مجتمع‌های مسکونی ضروری است.

۳، هنگامی که فشار آب کم باشد (به خصوص امسال که احتمالاً مشکل کم‌آبی داریم) معمولاً طبقه همکف آب دارد و امکان استفاده از سرویس برای موارد ضروری وجود دارد.

۴، برای نظافتچی، کارگر یا اقراد غریبه که ممکن است در ساختمان کار داشته باشند، قابل استفاده است.

۵، اگر در آینده احتمالا سرویس بهداشتی واحدها نیاز به بازسازی داشته باشند امکان استفاده از آن وجود دارد.

۶، مکمل سالن اجتماعات است و اگر احتمالا مراسمی در سالن برگزار شود، نیاز به تردد میهمانان مرد به داخل واحدها نیست.

     با توجه به توضیحات فوق خواهشمند است، بازنگری قانون آپارتمان نشینی برای رفع مشکلات مورد اشاره، در دستور کار قرار گیرد.

احمدرضا هدایتی

کارشناس ارشد مدیریت

۴/۶/۱۴۰۳

نشانی الکترونیکی: ARH110@yahoo.com  نشانی سایت: rahtooshe.com

شما همچنین می توانید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *