پیشنهادات مربوط به حوزه مسکن ( سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان نظام مهندسی و انجمن مهندسین ایران):

۱-  تعیین حداقل و حداکثر قیمت مصوب زمین، ساختمان و اجاره بها، در نقاط مختلف کشور و برای انواع ساختمانها با شرایط، تسهیلات و تجهیزات متفاوت (قبلا باید انواع ساختمانها دسته بندی شوند ) و تصویب قانون برای جلوگیری از ثبت اسناد املاکی که بیشتر از قیمت مصوب معامله می شوند، در راستای کنترل قیمت بازار ساخت و ساز و اجاره ساختمان .

۲-  تهیه شناسنامه مشخصات کامل ساخت املاک شامل: کلیه اطلاعات مربوط به پیمانکار، طراح، مشاور، ناظر، معمار، افراد یا شرکتهای مجری ساختمان در بخشهای مختلف مانند: سیستم روشنایی، برودتی و حرارتی، اسکلت، تهویه مطبوع، سیستم آب و فاضلاب و… برای رعایت استانداردها و اخذ ضمانت بلند مدت کیفیت کار و ضابطه گذاری و تهیه قوانین لازم بمنظور ایجاد امکان شکایت و پیگیری عیوب و خسارتها احتمالی ناشی از سهل انگاریهای  حین کار، از افراد مقصر که طبیعتا منجر به ارتقاء کیفیت ساختمانها خواهد شد، البته باید در این دفترچه، جایی را هم برای درج تغییرات و تعمیرات، پیش بینی کرد. ( باید تولید کنندگان هنگام معامله یا فروش، طبق قانون ملزم به ارائه شناسنامه دارای شماره سریــال یکسان با سند ساختمان باشند ).

۳-  بازنگری فرمهای موجود و طراحی و ارائه فرم یا دفترچه های جدید و یکسان و قانونمند (قولنامه یا پیش سند)  برای خرید زمین، خانه های پیش فروش یا اجاره و سایر معاملات ملکی، با بهره گیری از نظرات متخصصین حقوقی و مهندسین ساختمان و استفاده از نمونه های موجود و مورد مصرف در بازار(صنف پیمانکاران و شرکتهای ساختمانی)، بگونه ای که تمام شرایط برای ضمانت دو جانبه در جهت رعایت حقوق خریدار و فروشنده در زمینه های مختلف، بویژه مشخصات فنی و تسهیلاتی مورد تعهد فروشنده، یا سایر تعهدات متقابل، در آن لحاظ شده باشد .

۴-      بدیهی است، سازمان باید ضمن تشریح و ارائه عمومی فرمهای مذکور در مراجع و مراکز مربوطه، با فرهنگ سازی از طریق رسانه ها و تصویب و اعمال قانون، افراد ذیربط را ملزم به استفاده از این فرمها (دفترجه ها) نماید .=

۵-      احیاء و توجه جدی به اصول و مبانی معماری ایرانی و اسلامی (به مقاله تکمیلی موجود در سایت تحت عنوان «هویت فراموش شده در معماری ایرانی اسلامی» مراجعه شود).

۶-  برگزاری مسابقه طراحی انواع سازه های مسکونی و غیر مسکونی ضد زلزله منطبق با نمادها و ویژگیهای ایرانی و اسلامی مشابه پل سازی با ماکارانی ( چرا دیگر از آموزش ویژگیهای علمی و فنی ساختمانهای ایرانی در ساخت و سازها خبر چندانی نیست؟ ) .

۷-  پیگیری ایجاد رشته مهندسی قنات برای حفظ و تعمیم این دانش بومی بمنظور جلوگیری از تخریب آنها در فرآیبند شهر سازیهای..

۸-  تسریع در تهیه نقشه و طرح جامع روستاها و ساماندهی نقشه روستاهای در حال شکل گیری.

توضیح: بخش عمده پیشنهادات فوق در اوایل سال ۱۳۸۶ در اختیار مراجع ذیربط قرا گرفته است.

شما همچنین می توانید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *