چرا باید رأی بدهیم؟

     قبلاً بارها توسط افراد مختلف این نکات یادآوری شده که اولاً بخشی از آنچه امروز به عنوان مشکل در جامعه مطرح می‌شود، غیرواقعی و حاصل سیاه‌نمایی وضعیت و یا بزرگنمایی مشکلات از سوی دشمنان است و لذا دامن زدن به آنها به هر شکل که باشد می‌تواند وجود ناهنجاری‌های راست و دروغ را به یک باور عمومی تبدیل و زمینه فراگیر شدن، نهادینه شدن و تشدید آنها را فراهم نماید.

     ثانیاً سه عامل شامل؛ اقدامات دشمنان خارجی و افراد نفوذی و خائن وابسته یا همسو با آنها، ناتوانی و ناکارآمدی برخی از مدیران و مسئولین و در نهایت خود مردم در بروز نابسامانی‌ها نقش داشته و دارند و برون‌رفت از این معضل نیز مستلزم همراهی و همدلی بیش از پیش مردم و مسئولین با یکدیگر و حضور پررنگ آنها در صحنه‌های مختلف دفاع از دستاوردهای انقلاب است و بی‌شک هرچه این همدلی و همراهی کمرنگتر باشد، مشکلات بیشتری پدیدار خواهد شد.

     اما قبل از پاسخ به این سوأل که چرا باید رأی بدهیم، ذکر این نکته نیز ضروری است که در هر حال رأی ندادن افراد هم نوعی مشارکت در رأی دادن است، با این تفاوت که افراد بی‌تفاوت با اجتناب از حضور در این رخداد مهم اجتماعی، در واقع خواسته یا ناخواسته به کسانی که نمی‌خواهند ملت در انتخابات شرکت کنند و یا به نیات و خواسته‌های شیطانی دشمنان این ملت و مملکت رأی داده و مسیر را برای پذیرش اهداف پلید آنها و خیانت به هموطنان هموار می‌کنند.

اما واقعاً چرا باید رأی بدهیم؟

  • رأی دادن حق همه افراد جامعه است و پرهیز از رأی دادن به معنای واگذاری این حق به دیگران برای تصمیم‌گیری به جای ماست و لذا حتی اگر تحت تأثیر سمپاشی‌های رسانه‌های معاند یا حرف دیگران بر این باور باشیم که قرار است ببن خوب و خوبتر و یا حتی بد و بدتر یک گزینه را انتخاب کنیم، بهتر است خود ما گزینه مناسبتر را انتخاب کنیم تا دیگران بدترین را برایمان انتخاب نکنند.
  • همان‌طور که اشاره شد، اگر چه بخش عمده آنچه به‌عنوان مشکل در جامعه مطرح است، حاصل سیاه‌نمایی و بزرگنمایی مشکلات توسط دشمنان و یا حاصل افزایش توقعات بیش از حد خود افراد است، اما نباید فراموش کنیم که با اجتناب از رأی دادن نه‌تنها وضعیت بهتری فراهم نخواهد شد، بلکه به علل مختلف از جمله؛ افزایش تهدیدات خارجی، ناامیدی جامعه، دلسردی مسئولین و امثال آن، مشکلات در ابعاد مختلف امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تشدید خواهد شد.
  • حضور فراگیر آحاد افراد جامعه در این رخداد در واقع بیانگر همراهی و همدلی و انسجام مردم است و همان‌طور که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) فرمودند؛ ائمه ما با همان دید الهی که داشتند، می‌خواستند که این ملت‌ها (مسلمانان) را با هم بسیج کنند و یکپارچه کنند، از راه‌های مختلف، اینها را یکپارچه کنند تا آسیب پذیر نباشند. (۱۴/۸/۵۹)، حضور گسترده در انتخابات متضمن امنیت کشور و آرامش جامعه خواهد بود.
  • وقتی دشمن از تأمین دارو حتی برای بیماران پروانه‌ای ما اجتناب می‌کند و یا قتل عام این همه مردم بی‌گناه در سرزمین‌های اشغالی برایش بی‌اهمیت است، پس منافع سایر کشورها و آسایش و آرامش سایر ملت‌ها برایش اهمیتی ندارد و خیرخواه ما نیست و لذا قطعاً عدم مشارکت مردم در انتخابات به نفع دشمنان است و درست به همین دلیل است که به بهانه‌های مختلف و بیان دلایل واهی این همه بر عدم شرکت مردم در انتخابات تأکید دارند.
  • با اجتناب از شرکت در انتخابات نه‌تنها مشکلات واقعی و بعضاً غیرواقعی موجود در جامعه برطرف و وضعیت بهتری ایجاد نخواهد شد، بلکه گستاخی و خیانت افراد فرصت‌طلب و قانون‌شکن بیشتر و زمینه برای تکرار آشوب‌ها و اغتشاشات خسارتبار در کشور افزایش خواهد یافت و آنگاه دشمن با سهولت بیشتری می‌تواند اهداف خود علیه این ملت و مملکت را محقق سازد.
  • وقتی مشارکت کم باشد، سرمایه‌گذاران اعم از داخلی یا خارجی نمی‌توانند به آینده کارشان در کشور ما اطمینان داشته باشند و لذا نه‌تنها امکان خروج سرمایه‌ها از کشور افزایش می‌یابد، بلکه امکان سرمایه‌گذاری جدید در کشورمان نیز منتفی خواهد شد که طبیعتاً هم مردم و هم سیستم اقتصادی کشور متضرر خواهند شد.
  • اگر مشارکت در انتخابات کم باشد، دشمن بیش از پیش دچار خطای محاسباتی خواهد شد و امکان دفاع قاطعانه از منافع کشور و مصالح مردم در محاکم بین‌المللی نیز از مسئولین ذیربط سلب خواهد شد، همچنان که وقتی دشمن در فتنه ۸۸ و اغتشاشاشات آبان ۹۸ و سایر موارد مشابه خیانت اغتشاشگران، اهانت به مسئولین و آتش زدن تصویر حاج قاسم عزیز توسط اغتشاشگران را دید، فشارها و تهدیدها و تحریم‌ها را چندین برابر نمود و حتی جرأت ترور پیدا کرد و به شکل علنی از تجزیه خاک ایران عزیز سخن گفت.
  • در انتخابات شرکت می‌کنیم تا حتی‌المقدور مانع از ورود کسانی شویم که تعهد، تقوا، تخصص و در مجموع صلاحیت کمتری دارند و یا با توسل به وعده و وعیدهای دروغ و فریب افکار عمومی و صرف هزینه‌های سنگین و غیرمنطقی قصد ورود به مجلس برای سوءاستفاده از موقعیت خود را دارند.
  • باید رأی بدهیم، چون کوله‌باری از تجارب گذشته را به همراه داریم و دیگر حاضر نیستیم نمایندگانی به مجلس راه پیدا کنند که به کار دیگری بجز مسئولیت و وظیفه نمایندگی خودشان می‌اندیشند و در اموری دخالت می‌کنند که در حوزه وظایف و اختیاراتشان نیست و باعث می‌شود تا در انجام وظایف آنها لطمه و خدشه‌ای ایجاد شود.

     کلام آخر این‌که؛ حتی اگر به وضعیت موجود اعتراض داشته باشیم، تنها با شرکت در انتخابات و انتخاب درست است که می‌توانیم به بهبود شرایط در چهار سال آینده امیدوار باشیم.

احمدرضا هدایتی

کارشناس ارشد مدیریت

۱۲/۱۱/۱۴۰۲

نشانی الکترونیکی: ARH110@yahoo.com  نشانی سایت: rahtooshe.com

شما همچنین می توانید ...

٪ پاسخ

  1. ذبیحی گفت:

    کاملا دقیق و البته منطقی می فرمایید.
    دست مریزاد

  2. علوی گفت:

    احسنت.
    سوژه ای شبیه به این رو در دست تهیه داریم تقریبا با همین محور اصلی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *