سکوهای ایرانی نباید درجا بزنند

     نگارنده یکی از طرفداران و حامیان توسعه و پیشرفت سکوهای ایرانی از جمله ایتا بوده و هستم و تاکنون چندین مطلب نیز در این رابطه به رشته تحریر درآورده است که هم در سایت ره توشه و هم در سایر رسانه‌ها منتشر شده است.

     اما با کمال تأسف به نظر می‌رسد هیچ‌یک از سکوهای ایرانی از جمله ایتا که اتفاقاً در ردیف پرطرفدارترین سکوهای ایرانی قرار دارد، قصد ندارند از فرصت موجود برای ارتقاء کمی و کیفی سکوهای مربوطه در جهت حفظ حضور در عرصه مجازی در رقابت با سایر سکوها به ویژه سکوهای خارجی عمل نمایند.

     حقیر طی یکی دو سال اخیر در قالب چند یاداشت، مواردی را که اجرای آنها می‌توانست و هم اکنون نیز می‌تواند به ارتقاء کیفی سکوها منتهی و برای آنها مزیت برتری‌ساز ایجاد نماید را به مسئولین ذیربط پیشنهاد داده و پیگیری کرده‌ام، اما دریغ از کمترین اقدام برای اجرای پیشنهاداتی که پس از چندین ساعت مطالعه بر روی سکوهای خارجی ارائه شده است.

     نه تنها پیشنهادات اجرا نشد، بلکه در چند ماه اخیر در سکوی ایتا شاهد هستیم که قابلیت جستجوی مطالب در کانال‌ها، گروه‌ها و حتی اکانت شخصی افراد با اختلالات جدی مواجه و بعضا ناممکن شده و کاربران را مجبور ساخته تا به شکل دستی و صفحه به صفحه مطالب را بازبینی و جستجو نمایند، بلکه گاهی تاریخ مطالب منتشره در کانال شخصی به طور کامل دچار درهم ریختگی شده و مطالب منتشره در یک روز در روزهای مختلف گم می‌شود و پس از خروج از کانال و گذشت چند دقیقه دوباره به حالت اول باز می‌گردد، همچنین فرایند بالا آمدن و آپلود و دانلود کند شده است.

     بدیهی است که ادامه این مشکل (نادیده انگاشتن اختلالات مورداشاره) و همچنین عدم اقدام برای ایجاد و افزایش مولفه‌های برتری‌ساز می‌تواند به اعتبار کسب شده توسط سکوها خدشه وارد نموده و به تدریج آنها را از گردونه رقابت با سکوهای غیرایرانی خارج سازد.

     خطر این موضوع به خصوص در صورت رفع فیلترینگ سکوهای خارجی توسط دولت جدید بسیار جدی خواهد بود، لذا شایسته است سکوها اقدامات لازم در این زمینه را در اسرع وقت به عمل آورند.

   بیان این نکات به معنای نفی نقاط قوت و مزایای سکوهای ایرانی نسبت به برخی از سکوهای خارجی نیست، بلکه هدف بیان اهمیت و ضرورت توسعه کیفی و افزایش نقاط قوت برای جذب و حفظ کاربران آنهاست، به‌عنوان مثال در باب مزایا و محاسن ایتا نسبت به واتساپ یکی از کاربران به نکات جالبی اشاره کرده بود که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.

    «تو واتساپ هیچ مطلبی رو نمیشه «ویرایش» کرد، یعنی وقتی مطلبی فرستادی دیگه کار از کار گذشته، فوقش میتونی تو پست بعدی، صحیح اون کلمات غلط رو تایپ کنی و بفرستی!

     همچنین تو واتساپ هر مطلبی رو فقط تا «۱ ساعت» میشه حذف کرد و تازه همون هم واتساپ اعلام میکنه: « فلانی یک پیام حذف کرد».

     در ایتای ایرانی هر مطلبی رو میشه تا چند ماه بعد از ارسال هم حذف کرد و حذف پیام هم، اعلام نمیشه و امکان ویرایش مطالب در ایتا وجود دارد.

     تو واتساپ، نمیشه هیچ مطلب و فیلم و عکسی رو ذخیره کرد و فقط باید برای دیگران ارسال کرد، داخل ایتا «فضای ابری» هست که مخصوص ذخیره مطالب است.

     تو واتساپ هر مطلبی رو همزمان فقط برای «۵» نفر میشه ارسال کرد، ولی در ایتا هر مطلبی رو میشه همزمان برای «۵۰» نفر ارسال کرد.

     داخل واتساپ اگه بخوای برای «یک مخاطب» چند تا مطلب رو همزمان بفرستی، باید «یه دونه یه دونه» اون مطالب رو براش بفرستی، اما در ایتا میشه ۵۰ پیام و فیلم و عکس انتخاب کرد و «یکباره» برای «یک مخاطب» ارسال کرد.

     تو واتساپ هر فیلم و عکسی تا بخواد دانلود بشه لااقل یه چند ثانیه طول میکشه! اما توی ایتا فیلم‌ها و عکس‌ها «خیلی » سریعتر از واتساپ باز می‌شوند.

     تو واتساپ هر فیلم و عکسی را که باز میکنی «خود به خود» میره تو گالری ذخیره میشه و به همین دلیل باید چند روز یکبار گالری رو «خالی» کرد!! اما تو ایتا هر فیلم و‌ عکسی که «خودت» بخوای، ذخیره میکنی و به همین دلیل «گالری» خیلی دیرتر پُر میشه.

     داخل واتساپ وقتی داری صوت گوش میکنی، نمیتونی از صفحه خارج بشی، چون پخش صوت متوقف میشه، اما در ایتا موقع گوش کردن صوت، میشه از صفحه خارج شد و به گروهها یا کانالهای دیگه سر زد و همزمان، اون صوت رو گوش کرد…

     توی واتساپ ضعیف اما مدعی وقتی داری فیلم یا کلیپ میبینی، اگه از صفحه خارج بشی و دوباره برگردی

     باید اون کلیپ و فیلم رو از اول ببینی، اما توی ایتای قدرتمند اگه موقع دیدن فیلم و کلیپ از صفحه خارج بشی، وقتی برمیگردی ادامه فیلم و کلیپ پخش میشه‌، نه از اول.

     تو واتساپ همه افراد و گروهها و کانالها توی یک صفحه میان و هی باید دنبال یه آیدی یا یه گروه یا یه کانال بگردی، اما تو ایتا لیست «افراد» جداگانه توی صفحه میاد، لیست «گروهها» هم جداگانه، لیست کانالها هم «جداگانه»

     راستی مهمترینشو نگفتیم که هزینه اینترنت ایتا خیلی خیلی خیلی پایینتره از واتساپ است.»

احمدرضا هدایتی

کارشناس ارشد مدیریت

۱۶/۹/۱۴۰۳

نشانی الکترونیکی: ARH110@yahoo.com  نشانی سایت: rahtooshe.com

شما همچنین می توانید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *